zaterdag 21 juli 2012

FUBAR: Welkom in de Nieuwe Middeleeuwen!

Het bewustzijnslevel in het pomo-stadium van de menselijke ontwikkeling doet in veel gevallen denken aan dat van de premo-eeuwen (zie lijstje, pica 1). Niet voor niets sprak onze modefuturiste, Lidewij Edelkoort tien jaar terug al van een nieuwe middeleeuwen. Het mystiek denken is in beide gevallen ontworteld van de realiteit. Zelfs de Vlamingen liggen in een deuk!
Neem het Actiecomité Stop Het Slechte Weer #ASSW onder voorzitterschap van de traumatherapeut, Pum van den Berg, dat zich vandaag gaat manifesteren in 020 (webcam - tx2 @yamahihi_nl)! Het zal als een grap begonnen zijn, maar wie wil de gekkies vanav te eten geven die dit slikken voor zoete koek? LOOOOL #FUBAR2DAMAX
"En wie anders dan Piet Paulusma (...) zal ter verantwoording worden geroepen en in de gelegenheid gesteld worden om zijn 'misdaden' goed te maken. Anders zullen er nog hardere acties tegen het slechte weer volgen in het verloop van deze zomer."
Het doet sterk denken aan de middeleeuwse processen tegen varkens, kippen en muizen. Voor Aquinas rede voor geloof plaatste begrepen deze mystici niet dat dieren geen rede of vrije wil hebben en dus geen moraal. Ze hebben geen keuze tussen goed of slecht. Ze kunnen alleen handelen naar hun instinct. Gelukkig hebben we vandaag dierenrechtenactivisten die het grondig eens zijn met de middeleeuwers! Maar criminologen zijn het juist oneens: zij houden het erop dat ook de mens weerloos handelt naar zijn instinct.
De gekkies die vandaag demonstreren voor beter weer, hebben een ander probleem: ze zijn het zicht verloren op het verschil tussen de mensgemaakte en de metafysische realiteit! Happy pomo time, every1!
Als je mensen kunt leren dat goed en kwaad niet bestaat, dat de mens niets met zekerheid kan weten, en dat je realiteit zelf mag verzinnen, heb je nagenoeg de controle over hun bewustzijn  ~~  De Matrix