maandag 4 juni 2012

EUSSR: Het Grote Spel van de Oligarchen...

"Fascism should more properly be called corporatism 
because it is the merger of state and corporate power."
Benito Mussolini, il Duce
...om in Brussel de centraalmacht te vestigen. Hoe werkt het? Het is een variatie op 'good cop, bad cop'.
De gierende inflatie van het interbellum indachtig voert Duitsland een conservatieve begrotingspolitiek die past bij de economische situatie in de neurozone. In het verenigde Europa kunnen economische margelanden geen kant op. Griekenland, Italie en Spanje kunnen hun munten niet devalueren, dus wordt er naar andere middelen gegrepen. Waardeloos geld drukken, obligaties opkopen, bailouts, het dekken van schulden met schulden, het verwarren van schulden met tegoeden, het kan allemaal en ieder verband met de realiteit wordt geamputeerd *FUBAR* Duitsland spartelt tegen, de Fuhrerin zet de hakken in het zand *CRISIS* Terwille van ons allemaal wordt een compromis bereikt en hee presto! Onder de druk van de crisis wordt een bankgarantie van 40 miljard afgegeven en storten we er vast 4 in de kas van een ongecontroleerd en ondemocratisch fonds #ESM De Tweede Kamer hevelt zijn kernrecht over naar Brussel, het budgetrecht *FisCom* waarmee een flinke hap soevereiniteit en democratie verdampt. Maar dat alles verhelpt de schuldencrisis niet *OMG* Er moet meer gebeuren...en schnell. Eurobonds (Knapen is alvast om), een 'Euro staatschuld' en een EuroMinFin, en de bankenunie behoren tot de mogelijkheden waar het helse kwartet, Van Rompuy, Draghi, Barroso en Jucker, aan denken *gemeenschap van goederen als medicijn tegen een slecht huwelijk* Rutte trapt niet in de val. Duitsland spartelt tegen, de Fuhrerin zet de hakken in het zand *CRISIS* Terwille van ons allemaal wordt een compromis bereikt en hee presto! Op voorwaarde dat er nog meer nationale macht wordt overgeheveld, stemt Duitsland in. Een patroon wordt zichtbaar. Boze tongen beweren het komt door Obama en de Chicago way.
Inmiddels werkt Brussel aan de europeisering van de banksector die geheel onder haar controle moet komen.  Ze wordt daarbij geholpen door de Basel III regel waarbij banken nog deze maand hun reserves tot negen procent moeten verhogen om aan bailout nationalisering te ontkomen. 
En zo spant zich het net om de Europese natiestaat, de nationale economie en de vrije burger. Hij is straks een horige van Brussel en een slaaf van haar vazallen in de Verenigde Staten van Europa, die in alles behalve naam een fascistische superstaat zal zijn.
"Alles in de staat, niets buiten de staat, niets tegen de staat." ~~  Benito Mussolini, il Duce