zaterdag 23 juni 2012

Cultuur: Nihilisme Kapottgestyld


Black Bloc van Chris Bevacqua op Vimeo.

Geweld en anarchie vieren en mainstreamen. Zo wordt cultuur gebruikt om de antiwaarden van het nihilisme te populariseren en gewoon te maken *destructie en chaos als style* Dat doet bijvoorbeeld Stock Photos.
Maar dat is niet hoe Will Potter, een "award-winning independent journalist based in Washington, DC" dat ziet. Volgens de auteur van "Green Is the New Red: An Insider’s Account of a Social Movement Under Siege" is dat maar de perceptie van Jan Publiek, dat anarchisme ziet als synoniem voor chaos, destructie, jongelui met groen haar die smashy smashy doen.
Volgens Potter is de slechte reputatie een constructie van de staat. Eigenlijk gaat anarchie over #caring, liev zijn, general assemblies met non-hierarchische consensusmodellen en elkaar helpen... zonder de overheid - laat de maten op links dat laatste maar niet hoooren *LOOOOOooooooooL* jeweetwel, wat 99% van de mensheid dagelijks doet *TROlolo*  
De realiteit wordt iets beter geschetst door Chris Bevacqua in "Black Bloc", een videozine met foto's die hij twee jaar geleden heeft gemaakt van de "Heart Attack" mars tijdens de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver (zie boven). 
Okido! Nihilism wordt compleet kapottgestyld! Ga vooral zo door, guys! >>>Niets heeft meer waarde dan iets<<< Pas op voor het Zwarte Gat!