maandag 21 mei 2012

LOL! God Zegene de Banksters!

Klik voor Big
Waarom zouden staatscollectivisten zoals Corporaal Hilter, de communisten, de Occupy ideologen en Ad Broere toch pleiten voor het nationaliseren van banken en de 'democratisering' van centrale banken (lees in dit verband ook: "LOL! 1919-2012 Blame Capit0lism First!"? )
Banken vervullen deels een nutstaak, dus daar is niets tegen, is hun logica. Ach ja, wie denkt er niet met weemoed terug aan de staatsbedrijven en de oude, vertrouwde giro van weleer *stiekem een traantje wegpinkt* *just KIDDING*
Bovendien, zo redeneren ze, "Democratie is niet meer aan de orde en dat allemaal uit naam van de onafhankelijkheid van de centrale bank en het voorkomen van ‘misbruik’ [sic] door de overheid. In een democratie vertegenwoordigt de regering zijn burgers" (Broere), dussss...wij zijn betrouwbaar. En politici die de boel tillen, wie heeft daar nou van gehoord? 
Democraten maken van de overheid een wolf in schaapskleren: vadertje staat, politici en ambtenaren zijn als pappies voor hun kinders en hebben altijd het beste met hen voor! Allemaal voor onze eigen bestwil, natuurlijk. De goede bedoelingen zijn buiten alle kijf!
Wat we hier feitelijk hebben is een smerige pOmO truc om via de achterdeur alsnog het ideaal van Karl Marx te verwezenlijken. Niet voor niets maakt Didi stemming tegen de financiele markten en zaait Occupy haat tegen de banksters. De banknationalisaties en bailouts waren maar een eerste stap.
Er is een goede reden voor waarom banken in particuliere handen zijn. Centrale banken als de Fed, de DNB en de ECB zijn dat in theorie ook *kuch* Maar in de praktijk heeft Ad Broere al lang zijn zin: banken, centrale banken en politici zitten gevangen in een draaideurconstructie, waarin de laatste schulden maken, die gedekt worden door de tweede en opgekocht worden door de eerste. Dat opkopen door banken van staatsschuld is in principe vrijwillig: daarom hebben Broere en Didi zo de pest in! "Vrij spel" noemt Didi dat. Tja, het is nog niet helemaal een dictatuur, al zijn we aardig op weg.
Het ESM is weinig anders dan een garantie aan de banken, dat staten goed zijn voor hun geld: de burgers betalen, dus ga gerust door met het opkopen van onze staatsschulden! 
Particuliere banken houden overheden nog enigszins in check. De enigen voor wie ze nog respect hebben, zijn de ratingsbureaus. Ze sidderen voor Fitch. Markten zijn een organisch systeem, een barometer van de realiteit. En zoals Cembalest van JPM vandaag opmerkte: "You Can Ignore Economics, But It Will Not Ignore You".
Als banken daadwerkelijk in staatshanden zouden vallen kunnen we het licht uitdraaien. Niet alleen omdat kapitalisme en de vrije-markteconomie dan de nek zijn omgedraait, maar omdat politici dan eindeloos geld bij kunnen drukken! [sarc] Het 'feest van de democratie' zou compleet zijn [/sarc] 
God zegene Goldman Sachs, JP Morgen Chase en al die andere moedige banksters die standhouden tegen de oprukkende dievenbendes van staat! *LOL*
Tegeltje:
“Of all tyrannies, a tyranny sincerely exercised for the good of its victims may be the most oppressive. It would be better to live under robber barons than under omnipotent moral busybodies. The robber baron's cruelty may sometimes sleep, his cupidity may at some point be satiated; but those who torment us for our own good will torment us without end for they do so with the approval of their own conscience.”
― C.S. Lewis
Hat tip: @ahtlam