dinsdag 8 mei 2012

Fascisme: het Geheim van de Doofpot Onthult

- Fascistisch geweld in de Duitse Revolutie - 
Terwijl iedereen gefascineerd kijkt naar de opkomst in het Griekse parlement van de fascistische partij  Chrysi Avgi (Gouden Dageraad) die 6 procent van de stemmen haalde in de verkiezingen van afgelopen zondag 6 mei, is het tijd geworden om wat dingen te onthullen over fascistisch geweld (kijk hier hoe de Gauleiter een slechte imitatie doet van Corporaal Hitler *OMG* -  Hat tip: @Tilly_Kammeron).
Het is beangstigend dat niemand de juiste lessen heeft kunnen trekken uit de oorlogen en revoltes van de vorige eeuw. Een bescheiden schatting telt 110 miljoen slachtoffers van deze vorm van geweld. Het is dus de moeite van het onderzoeken waard.
De geschiedvervalsing werd mogelijk door de ondergang van collectief rechts in WW2. Zoals we weten wordt geschiedschrijving gedaan door overwinnaars. In vergelijking met de Nazi's is links rooskleurig uit de puinhopen vandaan kunnen gekropen. Geen verantwoordelijkheid voor bloedige revoluties, mensgemaakte hongersnoden en moedwillige zuiveringen en executies; het Molotov-Ribbentrop Pact werd veilig afgezonken in de vergeetput van het interbellum (zie The Soviet Union Story) (om niet te praten van die andere geheime plannen die enige tijd terug aan het licht zijn gekomen); wegkomen met onderdrukking, moord, marteling en economische misdaden na de val van de Muur, omdat behalve wat 'lustraties' in oud-Warschaupactlanden, er geen ont-communisering is gebeurd (zoals in Duitsland na WW2 wel ontnazificatie heeft plaatsgevonden).
Daarom kan een of andere achterlijke idioot van Occupy op de Amerikaanse kabel-tv gaan zitten pleiten voor het communisme en de vernietiging van het kapitalisme (meer op GBTV). (Of lees dit stuk *peop* dat precies aangeeft waar de theorie van links de fout in gaat. Analyse volgt.)
Begin vorige eeuw werd het politieke debat gedomineerd door etatisten die een of andere vorm van collectivisme de aangewezen weg vonden voor de vooruitgang van de menselijke soort. Collectivisme past bij de tribale ethiek van het altruisme dat zegt, dat een individu slechts waarde heeft voor zover hij van nut is voor de maatschappij. Zelfs vandaag de dag zijn er nog mensen die helemaal warm & zacht vanbinnen worden bij het horen van een woord als Communitarisme.
Maar goed. Zo gebeurde het dat de wereld geconfronteerd werd met de valse keuze tussen een rechts- of een linkscollectieve vorm van regering: nationalisme en fascisme versus communisme of socialisme; zoiets dus als de vraag, welk vergif kies je: arsenicum of cyanide?
Individualisme en wat daaruit volgt - rede, vrije markten (kapitalisme) en vrijwillig wederkerig contract tussen burgers - was niet eens een optie! Het werd a priori verworpen als egoistisch, asociaal en harteloos, zoals nu nog in Europa het geval is. We zien de resultaten om ons heen met een ontploffende euro die nu al de val van negen regeringen gekost heeft. En dat terwijl het systeem van Vrijheid na de WW2 complete continenten uit de armoedeval heeft gehaald.
Maar nu het monetaire systeem in elkaar valt door Keynesiaans uitgeefbeleid dat wordt bestreden door schulden af te lossen met nog meer schulden, zien de collectivistische krachten hun kans weer schoon en roepen om nog meer van hetzelfde (en noemen het nu een pact voor groei!).
Geweldadig links schudt met de vuist naar Wall Street en zweert de rijken te zullen pakken, terwijl hun handlangers in het collectief van Mohammed slaags raken met het tuig van nationalistisch rechts is het de middenklasse en vrijheid die het echte slachtoffer zijn, want dat is het eigenlijke doelwit van alle drie de groepen!
Lees meer over de Duitse Revolutie in "The German Revolution" die plaatsgreep aan het einde van WW1 voor meer inzicht in de geheim gebleven lessen uit de geschiedenis van de vorige eeuw. Het maakte de geesten klaar voor de decadentie en het nihilisme van de Weimar Republiek die uitmondde in WW2.
De rest - as they say - is geschiedenis.
Zie ook deel 2 op de Engelstalige editie