zaterdag 19 mei 2012

EUSSR: ESM, Vrijwillige Slavernijverklaring


"For someone to be considered a bond labor slave, they would have to take, or be tricked into, a loan".~~ From Different Forms of Slavery
Het ESM is geen hulpfonds, maar een permanente, onintrekbare bankgarantie die burgers vanaf 1 juli gaan afgeven aan banken. Die banken geven leningen aan landen met gaten in hun begroting. Schulddragende bevolkingen of staten, zoals Griekenland en Ierland, hebben er niets aan. Het ESM is een gereedschap om de euro op te proppen, zodat de financiele markten - ondanks het gestuntel in Europaland en de tekorten van de lidstaten - geloof blijven houden in de eenheidsmunt.
Alleen zo kunnen we voorkomen dat de leningen opdrogen en we de tering naar de nering moeten gaan zetten. Politiek van austerity (ofwel bezuinigen) zoals tot op heden door Duitsland werd afgedwongen, is door de socialisten in Frankrijk en Griekenland verworpen. Die willen overheidsuitgaven (schulden dus) en hogere belastingen (die ze zullen verhalen op de rijken), zoals ook is voorzien in het rampzalige #Kunduzakkoord. Maar precies het tegenovergestelde staat garant voor groei: bezuinigen plus belastingverlaging! Maar helaas! Zoek op #Laffercurve
Het punt is, veel banken hebben helemaal geen geld! Het geld dat banken regeringen lenen, wordt eerst door de ECB bijgedrukt (in zgn. LTRO's). Het geld wordt daarna tegen 1% uitgeleend aan de banken, die er vervolgens staatsschuld mee kopen. Alleen de hemel mag weten wanneer er een keer een spaander in dat gesloten recyclingsprogramma gaat. Schande! roept Didi. Je moet als staat banken gewoon kunnen dwingen staatsschuld te kopen! Alle kapitaal is tenslotte van de staat! Stoer, toch, die Didi?
Het is gemakkelijk om naar de banken te wijzen als grote boosdoeners. Marxistisch geschoeide agitatiegroepen als Occupy doen dat dan ook graag. Zij zijn de loopjongens van de schuldenstaat. Politici hebben uiteraard voordeel bij dit Zwarte-Pietenspel. Politici van het type Hollande en Tsipras gaan liefst zo lang mogelijk door met de kiezers blinkende dingetjes beloven op staatskosten, terwijl dat betaald moet worden met leningen waarvoor we nu allen de prijs betalen.
De Nederlandse belastingbetaler begint met een garantie voor 40 miljard af te geven. Als de goeverneurs van het ESM besluiten dat een grotere 'beschermingsmuur' nodig is, moet de staat binnen 7 dagen gehoor geven aan die oproep. De goeverneurs kunnen naleving rechterlijk afdwingen, maar zelf zijn ze immuun voor enige rechtsvervolging, of zelfs maar toezicht.
"We began planning the Revolutionary War in order to issue our own money again"~~ Benjamin Franklin .
Wie wist trouwens dat de corrupte oud Commissievoorzitter Jacques Santer in januari is benoemd tot hoofd van een poot van het tijdelijke garantiefonds, EFSF? Maar ik dwaal af.
Door de gesloten cirkel tussen de ECB, de banken en de obligatiemarkten giert de inflatie momenteel nog niet uit de bocht. Maar ongetwijfeld lekt er geld naar de gewone economie en leidt de Cntl+P politiek van de ECB op enig moment tot inflatie van consumptiegoederen en deflatie van eigendommen. Simpel gezegd: de prijzen zullen gaan stijgen, maar de waarde (van huizen, spaargeld, etc.) zal gaan dalen.
Conclusie van dit drama: Club Med zit gevangen in de kerker van de euro en kan bij gebrek aan eigen monetaire politiek geen kant op: ze zijn slaven van het Noorden. Het Noorden, met name de laatste vier landen met een triple A-status - NL, FI, LU en DU - zullen tot in lengte van jaren moeten bloeden voor de illusie van een kliek ideologen.
De stekker moet zo snel mogelijk uit deze helse slavenmachine voor er grote, onherstelbare schade wordt aangericht.
Meer weten
Laatste nieuws over Greets kort geding: "Greet Akbar! Wilders Redt NL van het ESM!!!"
Meer info, updates, etc. over ESM: "EUSSR: ESM ALERT! Tijd voor ACTIE, HARrrDE Actie!"
Gratis boek download: "The Tragedy of the Euro"
"Whenever destroyers appear among men, they start by destroying money, for money is men's protection, and the base of a moral existence"~~ Ayn Rand