woensdag 18 april 2012

FO! We Willen Geen Neo Ottomanen #GulStayHome


Een documentaire van  Stelios Samaras, "The Catastrophy of Smyrna", combineert origineel filmmateriaal uit 1922 met oude speelfilms over 'de catastrofe'.

Ter gelegenheid van het driedaags staatsbezoek van de Turkse president Gul en zijn echtgenote aan NL posten we hier twee video's; dit, in afwachting van zijn erkenning van de genocides op minderheden en het brandschatten en verwoesten van hun dorpen en steden in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog.
Terwijl de heer Gul fulmineert in termen van bespottelijke equivocaties als "islamofobie", een term uit de koker van de OIC - de Organisation of Islamic Conference (een VN-gelieerde organisatie die tot doel heeft islamkritiek de kop in te drukken), mist de islamocratische regering van Turkije zelden een gelegenheid om eraan te herinneren, dat Europa een "christelijke club" is. Eurofiele multiculti's zijn hem graag ter wille en stellen zich vervolgens gegeneerd en chantabel op. Dat zou er wel eens de rede van kunnen zijn dat de Europese Commissie heeft besloten Turkije in het geniep op te nemen in de eurokudde - jawel, Europeanen hebben niets meer in te brengen in hun eigen naties! 
Geert Wilders intussen nam de gelegenheid te baat om Gul te adviseren vooral thuis te blijven: "Gul, de christenpester, de Koerdenmepper, de vriend van Hamas en de islamist Gul durft te klagen over intolerantie?!" In antwoord op Guls klacht over "islamofobie" en met oog op de voortdurende onderdrukkking van christenen, tweette Wilders: "Turkse humor". #Gulstayhome en oh ja, over de echte, de vergeten bezetting... #FREECYPRUS!!!

Een kortye film van George Magarian, geboren in 1895, opgeleid aan het American College in Konia, Turkije en later directeur van het YMCA in Konya, filmde Smyrna, the pearl of the Aegean, onmiddellijk na de genocidale vernietiging.
In de nasleep van de Eerste Wereldoorlog, ten de Turken de oorlog dreigden te verliezen, verschuldigden ze de minderheden - Grieken, Assyriers en Armenen - in het Ottomaanse Keizerrijk van verraad.
Deze film laat zien wat er gbeurde met de vluchtelingen, nadat het stad Smyrna (nu Izmir) werd gebrandschat door de Turken. De wijk in Athene waar de eerste opvang van de vluchtelingen door onder andere de YMCA plaatsvond bestaat nog steeds. De wijk heet nu Nea Smyrni.