vrijdag 27 april 2012

EUSSR: De eURo zINkt eN De rESt vAN euROpa OOkTerwijl Ierland het voor elkaar kreeg het 3%-doel te halen, komen de economieen van Griekenland en Spanje tot stilstand, en verliet hier te lande Geert Wilders teleurgesteld het Catshuis #SNaFU! Zijn partners van vorige week #VVD #CDA kregen het voor elkaar binnen anderhalve dag een Fiscom-conform akkoord te onderhandelen met de brave eurofiele rood/groen ghristelijk-liberale pOmo #watermeloenen #D666 #GL en #CU.
Maar het Fiscom Verdrag begint al uit elkaar te vallen voordat het geimplementeerd is. En dat was voorspelbaar, want zo gaat het altijd met euroverdragen. Een beetje stuurmanskunst van Mark Rutte had dus een hoop ellende kunnen voorkomen.
Als gevolg van het groeiende verzet tegen de 3%-regel van de FisCom brak de de facto leider van Europa, Angela Merkel uit in een tirade tegen verschillende regionale bladen, benadrukkend dat de FisCom onherroepelijk is, duidelijk een antwoord op de Franse socialistische kandidaat, François Hollande. En gelijk heeft ze. De FisCom is de laatste dijk van de federasten voordat de euro het rampgebied zal overstromen. Hier het laatste nieuws van het euroskeptische Open Europe
Voor de liefhebbers van de technische analyse onder de lezers, bericht Zerohedge where we are right now: "Between credible and non-credible political and fiscal policies and a reflationary or deflationary monetary policy aimed at the financial system, Morgan Stanley provides a quick-and-dirty 'map' of where Europe finds itself and the four different scenarios that await this troubled region."
Zerohedge (A still restive Europe...) heeft meer over de panische angst die van de week het Heilige der Heiligen van Europa in zijn greep had: herr Schulz van de Gestapo 't Europarlement, en de europres. Rumpy Pumpy.
Na Nic Sarko's dreigement de grenzen te sluiten en het Verdrag van Schengen op te schorten komt #OccupyBrussels vandaag met de scoop dat de Grieken zich voorbereiden om de straten van Athene schoon te vegen van illegalen. Ze zullen naar speciaal gebouwde detentiecentra in de buitenwijken worden gebracht. Noteer ook ff de hysterie over de 'pogroms' LOOOOL
Combineer het bovenstaande met het volgende bericht en je beseft dat de fecalies binnenkort de ventilator indraaien: de Italiaanse techno puchist Mario Monti vertelde journalisten donderdag dat "while budget discipline was needed, it must be accompanied by policies that drive economic demand (...) [they] come at a time when the political debate appears to be shifting, largely owing to the recent success of anti-austerity and populist candidates in France, Greece, Finland and the Netherlands, where the government fell this week over its EU-mandated budget-cutting plans. (...) >>> lees het allemaal in FT.
Bekijk de video van Stratfor hierboven, maar ook die op de Engelstalige editie, waarin George Friedman, CEO van Stratfor uitlegt, dat het de Amerikanen een burgeroorlog heeft gekost om te bepalen wie de soevereiniteit heeft, de staten of de federale regering. Laten we hopen dat het in Europa niet zover hoeft te komen. Alle menselijke evolutie in de laatste vijftig jaar ten spijt is het blijkbaar nog steeds niet mogelijk om autonome naties een dictaat op te leggen zonder ze eerst territoriaal te veroveren. Mao krijgt uiteindelijk gelijk: alle politieke macht komt uit de loop van een geweer.
Tussen de spanningen en de #FUBAR is dat heel erg goed nieuws!