zondag 4 maart 2012

Ziek! Staatsgezondheidszorg Sloopt Individuele RechtenDe Amerikaanse kampioen van de praatradio, Rush Limbaugh, ligt momenteel onder nuclear spervuur #excuus wegens het LOLlen van een dertigjarige student-activiste, boven in de video tijdens een bizarroverklaring in het Congres LOOOL Hij 'vertaalde' haar absurde narratief in mensentaal zo: she has so much sex she can't afford the contraceptives #OMG De vraag waar het om draait is, kun je werkgevers, instituten met een religieuze grondslag, verplichten te betalen voor behandelingen die voor hen een gewetenskwestie zijn? #abortus #contraceptie Deze priester kent het antwoord *MUST SEE* De kerk wordt rebels!
Ongewenste zwangerschap wordt gezien als een plaag voor de maatschappij en een menselijk drama op persoonlijk vlak *Obama: het kan niet zo zijn, dat meiden gestraft worden met een baby* Het is ook nog eens een belasting voor het milieu #mens=slecht De kwestie is een frontale botsing tussen individuele rechten en collectieve rechten. 
Collectieve rechten worden verleend door de staat namens de maatschappij; de maatschappij bepaalt de standaard voor moreel gedrag; en het is de maatschappij die de verantwoordelijkheid voor de wandaad op zich neemt namens het individu. Misdaad, domme keuzes, afwijkend gedrag, algemene FUBAR-heid, noem maar op, wordt door collectivisten gezien als ziekte, de prijs die betaald moet worden omdat de maatschappij de norm heeft bepaald in plaats van het individu. Het is een soort ongeschreven transactie.
Zo maakt links private aangelegenheden tot een publiek issue, terwijl ze gehakt maken van individuele rechten, en de vrijheid van geloof en vrije meningsuiting #1984 - zwangerschap, abortus, contraceptie, misdaad, wildplassen, verslaving (alle bekende en toekomstige varianten), eet- en gedragsstoornissen, dakloosheid, armoede, depressie, alles is een maatschappijziekte! #bah Ziekte opent de weg naar publieke financiering. Paniek en de angst die om zich heen grijpt als gevolg van ziekten houdt de bevolking gezeglijk. De autoriteit van witte jassen is niet te evenaren. 
Collectivisten zijn trots op hun handwerk #WTF! Ze geloven echt dat hun systeem zoveel humaner is dan het morele strafrechtsysteem. Maar in de gedemoraliseerde, Europese benadering van misdaad kan behandeling gemakkelijk levenslang betekenen: een leven lang tussen betweters in instituties voor geesteszieken, met een groot grasveld voor de deur en een policor naamplaat op de deur, in een afgelegen gedeelte van het land. Het is inmiddels aangetoond dat psychotherapie noppes helpt #feit
De kern van dit radicale dogma is gelijkwaardigheid bij geboorte #OK; gedurende het leven, compensatie voor de minderbedeelden en handicaps voor overachievers #pOmoDialectiek; en absolute gelijkheid van uitkomst op het moment dat de pil van Drion erin gaat (ook onderweg een 'recht' te worden) #Socialisme!
Morele maatstaf en rechtverlening wordt door het collectief bepaald op basis van 'consensus': hun definitie van universalisme (een abstractie waarin ze anderzins helemaal niet geloven). Een filosofisch, onreduceerbaar basisbeginsel is zo verworden tot een stukje papier getekend door een groepje diplomaten. Ze noemen het de Algemene Verklaring van de Rechten van de Mens. De moslimwereld wenste er geen deel van uit te maken: zij onderschrijven een verdere corruptie, De Verklaring van Cairo. Tot op heden heeft de contradictie niemand wakker geschud! Collectivisme is nog wel even met ons, ten koste van vrijheid en individuele rechten. 
Speciale dank aan @republiektrien voor haar inzichten.
Meer vergelijkend materiaal over individualisme versus collectivisme hier
Update: Obama heeft net het mobieltje tot mensenrecht verheven. Je krijgt ze gratis bij een uitkering. Hat Tip: @GoldWerewolf Update: Er gaat niets boven Groningen! Werklozen krijgen LCD-TV, wegens voorkomen van maatschappijziekte, 'sociaalisolement'. Dat is natuurlijk een smoes. Het gaat om betere indoctrinatie door de lamstraalmedia LOL  Hat tip @VictorSterren