zaterdag 25 februari 2012

OMG! Waarom Doet Olie Shock and Awe? Inflatie...?

In de vorige posting *SNAFU! Na de Bailout, Business As Usual in Brussel* hadden we het in de marges over het massagebruik van de drukpers. Omdat het opblazen van de balans van centrale banken met 7 triljoen dollar interbancair nepgeld betreft, blijven de inflatiestatistieken binnen de perken *dat dacht je maar* Helaas is dat niet strikt het geval. Nieuw geld lekt onvermijdelijk naar de echte economie. Het probleem wordt acuut zichtbaar in de hoge olie- en gasprijzen, die niet verrekend worden in de inflatiestatistieken. *WTF?* Jaha!
Politici, zoals de Obama (as we speak een lans brekend voor brandstof uit vijverdrek *algen* *hier de waarheid*) wijzen voor een verklaring naar de deels zelf veroorzaakte spanningen in het Midden Oosten en Iran. Nu blijkt dat hun eigen corrupte beleid van schuldrecycling de schuld is! Lees wat voor rampen er boven ons hoofd hangen met de stijgende olieprijzen in "What Rising Gasoline Prices Do To The Economy".
*Het wordt nog erger* Olieprijzen zijn helemaal niet hoog, en zelfs aan de lage kant. Ze worden zelfs nog gedrukt door de economische FUBAR in Amerika en Europa. Het is daarom zeer prolly, dat de olieprijzen de komende tijd tsunami zullen doen!
Nog maar een keer: hoe werkt het pOmo monetair beleid van waardeloos geld? *Let op!* Banken kopen staatsschuld als asset *waarde* met hun linker hand, terwijl ze met hun rechter hand daarvoor betalen met nieuw gedrukt geld dat ze net van de centrale bank hebben geleend tegen een verwaarloosbare rente. Dit een *MEGA PYRAMIDESPEL*
Louis Woodhill op Forbes heeft de inside scoop van de hermetische wereld van olie:
At this point, we can be certain that, unless gold prices come down, gasoline prices are going to go up—by a lot. And, because the dollar is currently a floating, undefined, fiat currency, there is no inherent limit to how far the price of gold in dollars can rise, and therefore no ultimate ceiling on gasoline prices. (...) Over the centuries, gold has been “the golden constant”. Eventually, all prices equilibrate with gold. (...)
Dat krijg je er nou van als je neoliberale marktfobie hebt en socialistisch centraal plannen gaat doen. Markten zijn misschien hard en moreel, maar de pOmomens is compleet amoreel en vreselijk schtumm!
Lees nog meer op Zerohedge:
Sago: "Quantitative Easing 101" (ECB: LTRO (pr. eltro)