zaterdag 17 december 2011

OMG! De Vlaamse Taliban Komen EranDit is niet een aflevering van Monty Python, maar de real deal: heuse salafi hakhbars uit Vlaanderen. En ja, ze zijn hilarisch, en nogmaals ja, ze willen een haatbaardkalifaat van Kamtsjatka tot de Amerikaanse westkust, from sea to shining sea. Wie dat ontkent is een amorele, gedecadeerde denier van het Kwaad en  mankeert wat aan z'n psychologische hygiene.
Na het opblazen van de boeddha's van Bamyan door de talibans, zijn dankzij de Arabische Lente, de Sfynx en de Piramiden van Egypte de volgende culturele slachtoffers van de islamistische beeldenstormers. En met h/t aan de bruikbare idioten, collectief known as #Occupy, vallen straks ook de 'afgoden', het Atomium, de IJffeltoren, de molens van Kinderdijk, Saint Paul's en Mount Rushmore ten prooi aan de barbaren.
Velen waren verbaasd over het gemak waarmee linkse progs, de voorvechters van de emancipatie, de belangen van vrouwen en gays overboord kieperden op het moment dat ze een contract sloten met de islam. Dat feest van herkenning wordt deels duidelijk in de vid. Hier is de analyse:
Sociale vorm - collectief
Ethiek - altruisme
Filosofie - pragmatisme: doel heiligt middelen
Epistemologie - anti-rede
Perspectief - subjectivisme
Verlichting - pomo en premo
Economie - socialisme
Narratief - dialectiek
Thema's - Sorelische mythes
Social construct - moreel superieur slachtofferschap, strijd tegen onderdrukkers, revolutie en verovering voor een hoger doel