maandag 26 december 2011

HOAX! ze Blazen het Financiele Systeem op!

Dit artikel en deze hier, en deze leggen precies uit hoe het economisch-monetaire systeem letterlijk wordt opgeblazen. De pOmo oorlog tegen de realiteit slaat weer toe! 
FF duiden! Neem het concept, vrede. Spanningen en tegenstrijdige belangen moeten we maar absorberen middels zelfbeheersing en eindeloos babbelen, vinden de peaceniks. Wat ze in wezen voorstellen, is net te doen of er vrede is. Waamee het een doel op zich is geworden. En twee keer raden? Vroeg of laat moet de spanning toch weer ontladen. Dat is een natuurlijke staat. Je kunt dat niet wegdenken door net te doen alsof. Gedachte maakt geen realiteit.
Nu de denkfout. Vrede is geen ding op zich, maar een toestand, het resultaat van een aantal factoren die met elkaar in evenwicht zijn. Wie vrede wil, moet zorgen dat die factoren goed werken. Door een shortcut te nemen en de toestand van vrede na te bootsen, krijg je alleen een vrede van plastic en piepschuim. De perceptie van vrede, vorm zonder inhoud. pOmodenkers grossieren erin!
Nu terug naar het economisch-monetaire systeem. Net als de peaceniks, maakt QE kunstmatige groei: het is een hoax. De factoren die groei maken worden door politici uit de weg gegaan, omdat die pijn doen. Want vooraf komen sanering van wildgroei, faillissement en creatieve destructie (hier aan de hand van een voorbeeld uit de natuur). Daar word je als politicus niet populairder van, dus maken ze liever een shortcut, en bedenken ze manieren om groei na te bootsen. In de vorige eeuw waren dat de drukpers en de staatsinterventies van Keynes (tax and spend, en de niet bestaande banenmachines). Tegenwoordig hebben we QE. Net als met de kunstmatige vrede gaat het op enig moment fout. Hoe het gaat aflopen weet niemand, want zo'n hoax is nog nooit vertoond.
In de pica boven: 'pomo kunst', een wilde aanval op waarden, maar let op de projectie! Het moet kapitalisme voorstellen, maar het is QE! We zitten in een obligatiebubbel! We drukken geld om onze eigen schulden te kopen.
Meer duiding: begin hier >>>