zondag 23 oktober 2011

Epische Faal: #EUSSR Koorddansen Boven de Afgrond

Ze doen niet wat er moet gebeuren, maar waarover ze het toevallig eens kunnen worden. Krantenkop: "EZ-leiders bespreken Griekse knipbeurt: "Duitsland wil 60%, Frankrijk wil 40%, compromis is 50%, beslissing blijft uit" (update over de megafaal). Regeren via compromis is altijd zwak. En de Ojrilanden betalen.

De Bolk duidt de vergissing: besluiten zijn "verschoven van de eurocommissarissen naar de raad van regeringsleiders. Zelf was de VVD-coryfee ooit eurocommissaris voor de interne markt. Hij wees erop dat bij de eurocommissarissen een meerderheid genoeg was om belangrijke besluiten te nemen. Nu moeten alle regeringsleiders van de verschillende landen unaniem instemmen met voorstellen. Dat zou het slagvaardig aanpakken van de eurocrisis bemoeilijken". Sja, de pomo waarheid door consensus wordt onze ondergang. De rest is geschiedenis. Terwijl vrijdagavond de Grote FinanzKazen van het ojrirampgebied pogingen deden de munt te redden, liet het IMF een noekje vallen: laat Ojropa zelf maar opdraaien voor het Helleense treinwrak: het IMF gaat de tweede bailout mooi niet betalen! 
Het Britse parlement stemt morgen over een referendum. Hoewel er veel conservatieve rebellen zijn, zal het wetsvoorstel met steun van de socialisten worden afgestemd. De peeps mogen vooral niets zeggen over de toekomst van hun land. Socialisten <3 de #EUSSR! De ware prog weet dat de ongewassen massa gewoon te stom is om te peopen. Ze zouden nooit instemmen met wat goed voor ze is! Nou dan!
Inmiddels heeft 'president' rUmpy pUmpy een putsch voorbereid. De vlucht naar voren naar een Verenigde Staten van Europa met de Britten - skeptisch als ze zijn- stampvoetend in de marge, de natte droom van de founding Ojrofielen!
Het idee van onze Jeune Premier Rutte om een EU Tsaar voor Begrotingsdiscipline aan te stellen, wordt breed gedragen.
De Franse banken hebben een tsunami van Griekse schuldpapier over zich heen gekregen. Als ze met Frans geld gebaild worden, verliest het land de triple A rating die het tijdelijke bailoutfonds EFSF mogelijk maakt. Dan is het over, want de Duitsers kunnen niet alleen met een paar kleintjes, het toch al te krappe EFSF dragen. De top van woensdag wordt waarschijnlijk uitgesteld tot donderdag. Nu is het wachten op de persco van Merkozy -
Update: Gallisch-Brits fittie
Meer lezen:
Kopp Online: "Let's Pull the Plug"