maandag 25 april 2011

Wensgedachte: Laat Duizend Kersenbomen Bloeien in Syrië

Waarom steunt de linkse kerk wel 'Arabische Lente'-opstanden in Egypte, Tunesië en Libië, maar zijn ze hypocriet muisstil in het geval van Iran of een van zijn eparchieën in Syrië of Libanon? De socialistische goededoelen kunnen maar vanuit een perspectief met enige consistentie worden verklaard: het gaat niet om het goededoel an sich, maar hoeveel collateral damage het Westen ermee kan worden toegebracht. Van hele series massamoorden in Soedan of in een of ander helhol in Afrika gaan de harten niet sneller kloppen, want dat verwacht je daar toch ook gewoon?

Colonel Ghadaffi, de Libische leider zit al veertig jaar in het zadel en bestiert zijn olierijke kattenbak op excentrieke wijze als een soort militaristische queen of drag. Meer dan vier decennia leidde hij het internationale terrorisme, met als zijn magnum opus, de crash van Pan Am Flight 103 op het Schotse dorpje, Lockerbie. Toen hij enkele jaren terug de Grote Satan George W. Bush beloofde niet nucleair te zullen prolifereren, werd ie door de internationale gemeenschap subiet in de armen gesloten.
Maar toen hij op z'n Saddams de aanval opende op eigen volk, riep de Obama dat hij weliswaar moreel geageerd had tegen Bu$Hitlers illegale oorlog in Irak, maar dat ie nu niet te houden was, omdat "een politieke massamoord het geweten van de wereld te zeer zou schokken".
Waar blijft de internationale gemeenschap in het geval van Syrië, Irans islamofascistische buitenpost aan de Middellandse Zee, waar de stormtroepen van oogarts Al-Assad begrafenissenstoeten aan het sniperen zijn? Is dat geen aanval op eigen volk, een NAVO-interventie met VN-goedkeuringsstempel waardig? Obama's ijskonijn, Hillary Clinton heeft een smoes waar je even voor moet gaan zitten om het mentaal te verwerken: "Bashar Al-Assad is een “hervormer”! Die zit!
Nee, neem dan liever een voorbeeld aan de doorpakkende Nederlandse minister van BuZa, Uri Rosenthal van het eerste NSB-kabinet, Bruin I!Laatste nieuwz met vids over Syrië en de illegale bezetting van Bahrein door Saoedi Arabië... waar blijft de NV, het Palestina Komitee en de Antifa?