donderdag 24 maart 2011

Nieuw Strategisch Paradigma: de pomo-oorlog

Sinds de oprichting in het post-WOII tijdperk wordt de NAVO geleid door de Amerikanen. Dat is om meerdere redenen een goed idee, al was het maar omdat de ruzies over de te voeren koers, al tijdens de oorlog legendarisch waren. De VS draagt ook met meeste bij aan bloed, zweet en tranen. Europa geniet van het vredesdivident en de bijna gratis vrijheid. Nu, in 2011 zien we een verschuiving in dit paradigma ontstaan. Het resultaat is een volkomen chaos binnen de NAVO en de Coalitie van Minkukels, die proberen de dolle woestijnhond, Daffy uit zijn rattenhol te jagen.

Het heeft alles te maken met de persoon van president Barack Hussein Obama. Amerikanen hebben in 2008 massaal gekozen voor een postmoderne, metrosexuele, anti-koloniale, anti-Amerikaanse half-Afrikaan uit een transnationaal-progressief nest, die doortrokken is van het gedachtengoed dat we kennen van Franz Fanons boek, "The Wretched of the Earth". We kennen het ook als Bevrijdingstheologie en Cultureel Marxisme: alle mensen/culturen/rassen zijn gelijk, behalve de Westerse, die zijn uniek slecht. Weg met ons! Deze messias is gekomen om het licht uit te doen in het vrije Westen!

Obama, de leider van de Westerse wereld, is zowel mentaal en nu ook effectief afgetreden als Commander-in-Chief van zijn leger en wil het bevel van de VN-interventie overdragen aan een comité binnen de NAVO. Deze regressieve kracht brengt ons terug in 1940. Comités creëren niet, ze sluiten onwerkbare compromissen. De oorlog in Bosnië - met name de val van Srebrenica - is een goed voorbeeld van commando in comité waarin diplomaten het bevel voerden. Dan helpt het ook niet, dat president Nic Sarko de Franse kaart trekt, die bestaat uit een Pavlovreactie die het direct tegenovergestelde wil van de Amerikanen. De Fransen willen dus geen leidende NAVO. Ze hadden het lef de Secretaris-Generaal van de NAVO, Rasmussen niet eens uit te nodigen voor het strategisch overleg dat afgelopen zaterdag plaatsvond in Parijs. Een ongekende enormiteit!

Blijven over de volgende vragen:
 • Wie zijn de opstandelingen, behalve een franchise van Al Qaeda? Hoewel bekend bij de leiding, wordt het risico de islamofascisten in de kaart te spelen, welbewust genomen. Dat het vrije Westen nu vecht aan dezelfde kant als Al Qaeda, schudt niemand wakker!
 • Wanneer is de missie geslaagd? Is ie dat ook als Daffy blijft zitten? Frankrijk en het VK hebben de rebellen al erkend als rechthebbende machthebbers; Obama heeft Daffy's aftreden openlijk geeist.
 • Wat gaan we dan doen? Gaan we buiten het VN-mandaat opereren en landstrijdkrachten inzetten?
 • Zo niet, hoe redden we dan ons morele gezicht ten opzichte van 's werelds overige hele en halve dictators? De Iraanse laaf, Ahmadinejad doet het nu al in z'n broek van het lachen!
 • Waar is de uitgang?
Daily Mail somt de ruzies voor ons op:
 • Onrust tussen VK en de Amerikaanse minister Gates, die er geen probleem in ziet Daffy persoonlijk tot rechtmatig doelwit te verklaren.
 • De Fransen geloven in het collectieve 'commando in comité'. Amerikanen gruwen!
 • Duitsland trekt haar materieel terug uit protest over de gang van zaken.
 • De Italianen beschuldigen Frankrijk ervan, uit te zijn op Libische oliecontracten.
 • Al na de eerste barrage kruisraketten is er twijfel over het nut van de no-fly-zone.
 • Een Engelse minister roept, dat de oorlog wel dertig jaar kan gaan duren.
 • Italië dreigt het commando over strategische uitvalsbases te hernemen als de NAVO niet wordt ingezet.
 • De Russen nemen zoals gebruikelijk de gelegenheid te baat om in de pot te roeren en noemen de interventie 'een kruistocht'. Dat zet de Arabieren op scherp.
Voeg daaraan toe, de Arabische Liga die naar goed gebruik in die kringen op twee borden tegelijk schaakt, en je hebt de leiderloze pomo-oorlog! Het is een treinramp in slow motion.

Meer informatie in het dossier "Transnational Progressivism"

Update
De labelplakkers zijn ook reeds in actie gekomen. Zbigniew Brzezinski.heeft reeds geherdefinieerd wat oorlog is. Als er geen land veroverd en bezet wordt is het geen oorlog. Een veiligheidsadviseur van Obama is nu tevoorschijn gekomen met 'kinetische militaire activiteit'.

Update

Update
FoxNews: AP reports NATO will take command of the military operation in Libya after Turkey's demands were met.